Biologiska vitaminer

Biologiska vitaminer

Det är vinter och mörkt här nere i Lund, och då har vi ändå några timmars solljus varje dag så man får ändå tänka på alla i norra Norrland som nu har mörkertid, ja det vill säga det är polarnatt i några veckor nu. Inte undra på att man kan känna sig trött och håglös och då kan ett tillskott av biologiska vitaminer vara det som gör att man orkar med den här årstiden eftersom dessa vitaminer är någonting man kan lida brist på, därför är det aldrig fel med att man köper dessa. 

Till skillnad från syntetiska vitaminer så är de biologiska som kommer från naturliga källor, ofta växter. Dessa tillskott är inte lika vanliga som deras syntetiska motsvarigheter, men de blir alltmer populära i takt med att människor lär sig om deras fördelar. En av de största fördelarna med biologiska vitaminer är att de lättare tas upp av kroppen än syntetiska vitaminer. Detta innebär att du behöver ta mindre av dem för att få samma fördelar. Dessutom är biologiska vitaminer ofta mer kompletta än syntetiska vitaminer och ger ett större utbud av näringsämnen som kroppen behöver. En annan fördel med biologiska vitaminer är att de är mindre benägna att orsaka biverkningar. Detta beror på att de kommer från naturliga källor och inte innehåller några konstgjorda ingredienser. Syntetiska motsvarigheter kan ibland orsaka biverkningar hos vissa människor, men detta är mycket sällsynt med dessa som är 100 procent naturliga.

Ni vet att det är varierad kost som gäller för att få i sig alla nyttigheter, men det är inte alltid nog. Vissa vitaminer bildas av solljuset och när solen når huden bildas vitamin D. Men efter höstdagjämningen så är det för lite sol för att detta vitamin ska kunna bildas.


Kommentarer är stängda.