Sker i kroppen vid massage

Sker i kroppen vid massage

Det finns numera mycket forskning på massage och allt som händer i kroppen. Detta är mycket intressant tycker jag och jag har läst på och kommer nu att dela med mig om vad jag har fått reda på. Sedan har jag själv vänt mig till ett företag som riktar in sig på att erbjuda massage år dem som bor i Helsingborg och Klippan med omnejd. Jag känner mig trygg när jag går dit och får en skön massage. Men i alla fall, vad säger då forskningen?

Massage minskar stresshormonet kortisol och ökar dopamin och serotonin. Dopamin gör oss lyckliga och påverkar vår förmåga att koncentrera oss. Serotonin har bland annat betydelse för hur vi mår psykiskt, det gör oss till exempel mindre deprimerade. Det ökar även cirkulationen av lymfvätska, som tar hand om bakterier och virus i kroppen. Det kan med andra ord hjälpa mot förkylningar. Massage ökar även cirkulationen av blod i kroppen och därmed även syretillförseln till alla celler. Det minskar även risken för att utveckla inflammationer.

Det finns olika typer av behandlingar och det är alltid en bra idé att boka en tid hos en terapeut som kan ge dig råd om vilken som passar just dig och dina behov. Det är viktigt att känna sig trygg när man ligger på massagemattan och det gör man lättast hos en professionell terapeut. Så ta chansen och unna dig själv en skön massage.

Det är inte bara skönt, utan kan rentav vara nyttigt på många olika sätt! Jag ger mig själv en behandling ungefär en gång i veckan och har märkt stor skillnad. Jag är mycket mindre stressad och har bättre koncentrationsförmåga.

Vill du prova massage i Helsingborg eller Klippan? Gör som jag, vänd dig till detta företag och jag gör så att jag lägger in en länk till dem!


Kommentarer är stängda.